Paasvuur Erica loopt uit de hand, bungalowpark tijdelijk ontruimd

Een paasvuur in het Drentse Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo’n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. De zes huisjes moesten tijdelijk worden ontruimd.

Inmiddels kunnen de mensen die in het vakantieparkje verbleven weer terug naar hun bungalows. Dat meldt de Veiligheidsregio Drenthe. Het paasvuur is geblust. Er zijn geen gewonden gevallen.

Wel vatte een boom vlak naast een woning vlam, zo meldt het Dagblad van het Noorden. De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse en was vooral druk bezig om het naastgelegen bosperceel te beschermen tegen het vuur. Ook werd een waterscherm gemaakt tussen het paasvuur en de huisjes.

Uit brandende delen van het vuur ontstonden nieuwe brandjes in het bos waarin het bungalowpark ligt. Die werden snel gedoofd. Rond middernacht meldde de Veiligheidsregio dat de situatie onder controle was. In overleg met de organisator van het paasvuur werd het publiek verzocht om te vertrekken.

Veel paasvuren werden afgelast vanwege de droogte, maar dit vuur mocht wel doorgaan.

De huisjes van Luxe Huisjes Huren zijn voor een flink gedeelte van hout, is te zien op de website van het bungalowpark. Sommige lijken geheel van hout te zijn, andere huisjes hebben in elk geval een houten dakconstructie. De huisjes staan op een terrein van 1,3 hectare.

Op foto’s van aanwezigen, eerder vanavond gemaakt, is te zien dat het vuur metershoog boven de stapel uittorent.