Politie deelt heftige foto van huiselijk geweld in Harderwijk: bloed aan de muur na ‘forse klap

De politie in Harderwijk heeft vanochtend vroeg een einde gemaakt aan een ernstig geval van huiselijk geweld. Een man mishandelde zijn vriendin, die daarbij gewond raakte. Wijkagent Alex Braakenburg deelt op Instagram een heftige foto: het bloed zit na de mishandeling op de muur.

Aan het begin van de zondagochtend, rond 06:00 uur, kregen agenten een melding over een mogelijk geval van huiselijk geweld in de wijk Drielanden in Harderwijk. Een vrouw liep met bloed op haar kleding over straat, waarna de politie werd ingeschakeld. De vrouw was mishandeld door haar 41-jarige vriend.

,,Ze heeft licht letsel aan haar lip opgelopen, maar het feit dat er bloedspetters op de muur zaten, wil zeggen dat de klap fors is geweest”, zegt wijkagent Braakenburg. ,,Zij heeft aangegeven dat haar vriend vaker gewelddadig is.” Volgens de wijkagent is drankmisbruik de waarschijnlijke oorzaak van het huiselijk geweld. De 41-jarige man werd meteen opgepakt en voor de mishandelde vrouw werd hulp ingeschakeld.

Het feit dat er bloedspet­ters op de muur zaten, wil zeggen dat de klap fors is geweest

Alex Braakenburg, Wijkagent

Politie blij met aangifte

De verdachte zit nog vast en zal een tijdelijk huisverbod van in eerste instantie tien dagen krijgen. Of de man nog een andere straf krijgt, moet later duidelijk worden. Wijkagent Braakenburg is blij dat het slachtoffer aangifte heeft gedaan van mishandeling. ,,Het is heel belangrijk dat mensen die slachtoffer zijn aangifte durven te doen. Daar gaat het vaak toch mis.”

In deze specifieke zaak had de politie overigens ook zonder aangifte in kunnen grijpen, schetst Braakenburg. ,,Er lag bloed in de kamer en plukken haar op de bank. Deze signalen waren zo concreet, dan wij direct tot aanhoudingen konden overgaan.