Politie Rotterdam neemt Ferrari trouwstoet in beslag

ROTTERDAM – De politie in Rotterdam heeft een peperdure Ferrari in beslag genomen omdat documenten van de bestuurder, die meereed in een trouwstoet die veel overlast veroorzaakte, niet in orde waren.

Van de verplichte documenten ’bleek niets te kloppen’.

Van de verplichte documenten ’bleek niets te kloppen’.

Dat meldt een wijkagent op Twitter. De trouwstoet baande zich zaterdagavond een weg door de Maasstad met veel uiterlijk vertoon. Volgens de politie werd daarbij de maximale snelheid flink overschreden. Zeker één automobilist is aangehouden.

„De bestuurder wilde kennelijk met hard scheuren en met veel geluidsoverlast de binnenstad opvrolijken”, beschreef wijkagent Wim Rietveld eufemistisch op sociale media.

In de trouwstoet reden talloze dure bolides mee. De bestuurder van een witte sportauto kreeg een proces-verbaal voor verkeersovertredingen, de Ferrari-bestuurder moest zijn auto inleveren. „Van de verplichte documenten bleek niets te kloppen.”

Wim Rietveldt@WA_Cool_Zuid

@politieRdam_C hield vanavond een bestuurder uit een #trouwstoet staande die met hard #scheuren en met veel #geluidsoverlast kennelijk  @RdamBinnenstad wilde opvrolijken.
Bestuurder een proces verbaal uitgereikt voor zijn overlastgevende gedrag

35 people are talking about this

Dergelijke ’patserbakken’ zijn schering in inslag, vertelde de Turks-Nederlandse ondernemer en publiciste Aylin Bilic eerder tegen De Telegraaf. De trouwstoeten waren vroeger veel ingetogener. „Het is puur patsergedrag geworden. De jongeren staan boven de politie: zij zijn de baas, laten ze blijken.”

 BEKIJK OOK:

Toeterende trouwstoeten zetten steeds meer kwaad bloed

Mishandeling agent

Dat weer een overlastgevende trouwstoet door Rotterdam trekt, is pikant. Begin deze maand werd agent Gert Jan de Jonge bewusteloos geslagen door een bestuurder van een andere trouwstoet, nadat er klachten waren binnengekomen over overlast.

De politie zoekt nog steeds naar de dader. Ondanks meerdere oproepen heeft diegene zich nog niet gemeld. Afgelopen week deed De Jonge zijn verhaal in tv-programma Jinek. Wijkagent Rietveld heeft daar ’met boosheid naar gekeken’, schreef hij toen op sociale media.