Politie zet Smokémon Go in om criminelen te vangen

30 juli 2016 om 08:54 door Sofie Smulders
Politie zet Pokémon Go in om criminelen te vangen

Foto: ANP

Pokémon Go lijkt nu ook een maatschappelijke functie te gaan vervullen. Was de politie eerder druk bezig om enthousiaste jagers van hun bureaus te weren, nu hebben ze een manier gevonden om van de hype te profiteren. Door kenbaar te maken dat zich een zeldzame Pokémon op hun kantoor bevindt, proberen ze criminelen ter plaatse te krijgen. Dit meldt The Guardian.

In het Amerikaanse Smithfield werd de zeldzame Ditto (overigens nog door niemand gevangen) gespot. Op de Facebookpagina van het politiekorps stond een foto van Ditto en een bijschrift: “Aangezien hij zo zeldzaam is kunnen we slecht een beperkt aantal mensen in het gebouw toelaten om hem te vangen. We hebben onze computer aan het werk gezet en daar kwam een lijst met burgers uit die in aanmerking komen voor deze zeldzame kans.”

POKÉMON GO

De betreffende criminelen die zich toch al om een bepaalde reden bij de politie zouden moeten melden, zullen dit waarschijnlijk ook nu niet zomaar doen. Dat gecombineerd met de vraag of criminelen niet eerder op andere zaken jagen dan op Pokémon, zal dit lokkertje hoogstwaarschijnlijk niet zoveel opleveren. Maar het blijft natuurlijk een goede grap.

 

“ik heb een gevoel voor humor, maar had geen idee dat het zo groot zou worden”, vertelt agent Bryan Miller. In Detroit heeft Pokémon Go er overigens wel voor gezorgd dat een dief in de kraag gevat kon worden. Het betreffende politiebureau in de Amerikaanse stad was een gym, waar de crimineel een spelletje kwam spelen. Helaas voor hem werd hij herkend door de politie.

Ook op het politiebureau in Manchester werd Pokémon Go ingezet om criminelen in de val te lokken. Hier werd een Charizard gesignaleerd.