Televizier neemt contact op met Wendy over gestolen ring

Televizier gaat contact opnemen met Wendy van Dijk over haar verdwenen Televizier-Ring. Dat heeft hoofdredacteur Jeroen de Goeij laten weten.

 

,,We gaan er natuurlijk van uit dat winnaars heel goed op hun ring passen”, beklemtoont De Goeij. ,,Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat er iets mee gebeurt.” Zo meldde Willeke Alberti drie jaar geleden diep bedroefd te zijn dat zij de Televizier-Ring was verloren die zij in 1971 won voor De kleine waarheid. ,,In voorkomende gevallen kunnen we uiteraard een nieuwe ring maken. Al komt er in de inscriptie wel te staan dat het niet het origineel is.”

Elk jaar wordt een unieke ring ontworpen; de afgelopen jaren is kunstenares Anneke Schat hier verantwoordelijk voor. In het geval van Wendy van Dijk zouden de schetsen van de ring uit 2003 weer uit de kast getrokken moeten worden. Van Dijk won de prijs toen voor haar programma Hart in Aktie. Het was tot woensdag, toen Chateau Meiland won, het laatste SBS6-programma die er met de prestigieuze prijs vandoor ging.

Misschien gestolen

De vrouw van Erland Galjaard leek tijdens een interview met Shownieuws donderdag overigens nog geen haast te hebben met het vervangen van haar prijs. ,,Ik moet daar eigenlijk nog iets mee, want het is natuurlijk wel jammer”, verwoordde zij haar emoties. Zij stelde dat de ring gestolen is, maar sloot niet uit dat het accessoire wellicht nog ergens in huis op kon duiken.

SBS6-Presentatrice Wendy van Dijk wint in 20014 in Amsterdam de Zilveren TeleVizier-ster voor de tv-vrouw van het jaar.

SBS6-Presentatrice Wendy van Dijk wint in 20014 in Amsterdam de Zilveren TeleVizier-ster voor de tv-vrouw van het jaar. © ANP