Viruswaanzin! ‘OPROEP om toch MASSAAL naar MALIEVELD te komen zondag, desnoods om te picknicken!’

Het zou een gigantisch protest worden. Sterker nog: De verwachting was dat het protest nog massaler zou worden bezocht dan die van de BLM-beweging. Het zou een protest worden tegen de anderhalvemetersamenleving op het Malieveld in Den Haag. Maar deze is gecanceld door de burgemeester van Den Haag.
Het anderhalvemeter-collectief doet nu een oproep aan iedereen die er klaar mee is dat er steeds meer vrijheden worden ingeperkt door de overheid. Zo hoopt de organisatie dan ook dat men morgen (zondag 21 juni) massaal naar Den Haag zal trekken om hun stem te laten horen.
Het was een mooi affiche: Beroemde DJ’s zoals Paul Elstak en DJ Jean zouden op het Malieveld aanwezig zijn om het protest tegen de anderhalvemetersamenleving in te luiden. Gesteund door andere bekende DJ’s, waaronder het techno-collectief Herr Zimmerman.
Echter, de gemeente Den Haag stak daar een stokje voor en heeft de manifestatie op het Malieveld verboden. Toch hoopt de organisatie, gesteund door viroloog Willem Engel en opiniepeiler Maurice de Hond, dat vrijheidsstrijders alsnog massaal naar Den Haag zullen afreizen. En dan niet met DJ’s en luide muziek, maar gewoon om te gaan picknicken uit protest.

Belangrijke noot van de redactie van DDS: ‘Wij hebben sympathie voor de beweegredenen om een dergelijke demonstratie te organiseren, te noemen een massale picknick tegen de anderhalvemetersamenleving en ter ere van Vaderdag (ja, dat is ook morgen!) Wij staan als redactie voor de vrijheid van meningsuiting en de rechten van de mens.
We zijn benieuwd of de tweeledige Amsterdamse burgemeester Femke Halsema al haar mooiste anti-anderhalvemetersamenleving broche heeft opgepoetst voor zondag. Zou ze ook al een hotel hebben geboekt? In Amsterdam is ze voorlopig niet meer welkom.

Amsterdamse hoteliers zijn helemaal klaar met Femke Halsema! ‘Bizarre restr…
DDS-reporter Kenneth Steffers is zondag ook aanwezig om live-verslag te doen.
Redactionele noot: Er is enige ophef ontstaan over bovenstaande berichtgeving. Deze klopt feitelijk helemaal en blijft dan ook staan. De redactie van DDS heeft contact gehad met twee personen die betrokken zijn bij het protest op het Malieveld op zondag.
Feitelijke conclusie: Van zogenaamd fakenews is geen enkele sprake. Wél van gebrek aan duidelijke berichtgeving namens de organisatie. De protestbeweging Virus Waanzin zei zélf -bij monde van viroloog Willem Engel (NOS Journaal):
“Ik wil bij deze iedereen oproepen om te komen, want er is iets aan de hand. Iedereen moet voor zijn vrijheid opkomen.”
Van fakenews is dan ook geen sprake, maar laten we hopen dat het protest op zondag niet alleen aluminium-gekkies aan zal trekken. Daar zit immers niemand op te wachten.