Volkszanger Mick Harren blijft vastzitten

Het voorarrest van zanger Mick Harren is verlengd. De rechtbank van Noord-Holland oordeelde vandaag dat de 51-jarige levensliedvertolker, die verdacht wordt van bedreiging en overtreding van de wet wapens en munitie, nog twee weken blijft vastzitten. Daarna wordt de zaak overgedragen aan de raadkamer, zo laat een woordvoerster van de rechtbank weten.

Harren zit sinds vrijdagavond, na een incident in een Purmerendse kroeg, in de cel. Het ging helemaal fout in etablissement De Stallen toen Harren daar werd geconfronteerd met de 24-jarige Joey: de zoon van zijn ex-vrouw Pascale. Joey zou zich agressief hebben gedragen toen bij Harren de stoppen doorsloegen en dreigde met een neppistool.

Volgens het OM gaat het om een ‘serieuze en behoorlijk verdenking’. ,,Er is door de verdachte gedreigd met een nepwapen, maar dat maakt deze zaak er niet minder erg om. Als het om een ‘wapen’ gaat dat niet te onderscheiden is van een echt exemplaar, is het afschrikwekkende effect net zo groot als bij een echt vuurwapen. Verder kunnen nep- en echte wapens hetzelfde doel hebben: bedreiging. Dus ook het gebruik van een namaakpistool is een overtreding van de wet”, verklaarde het OM eerder vandaag.

Harren zit momenteel in beperking. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat