Wat werd liefdesgeluk van Wes en Yo fataal?

Ze waren toch echt een van Nederlands grootste showbizzkoppels, WESLEY SNEIJDER en YOLANTHE CABAU VAN KASBERGEN. Waar ze maar kwamen en werd gevraagd naar hun geluk, sloegen ze steeds grootse kreten van liefde naar elkaar uit. Loze kreten blijkt nu. Vanmiddag maakten ‘Wes en Yo’ bekend te gaan scheiden. Ook ultieme dromen kunnen dus in duigen vallen.

Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen

Het is opnieuw – in 2019: het jaar van de scheidingen – een breuk die niemand zag aankomen. Deze mag echter wel in de hoofdcategorie worden ingeschaald. Vanmiddag maakten WESLEY SNEIJDER en zijn vrouw YOLANTHE bekend te gaan scheiden.

Nogal een schok, helemaal als je de twee een beetje volgde de laatste jaren. Was Wes lief voor Yo, dan was Yo nog liever voor Wes. Zij was de ideale vrouw, hij de man waar ze altijd naar gezocht had. Samen reisden ze de hele wereld af, zij altijd in het spoor van de weg die Wesley aflegde als profvoetballer. Ze woonden in Spanje, Italië, Turkije, Frankrijk en de laatste jaren in Qatar, waar Wesley tegen een nogal riant salaris zijn laatste stappen op het voetbalveld maakt. Samen kregen ze zoontje Xess Xava, van wie dagelijks via sociale media foto-updates werden gedeeld door vooral de moeder des huizes.

Samen straalden Wesley en Yolanthe het ultieme gevoel van geluk uit… Maar ergens moet er echter iets keihard gebarsten zijn.

Naast of met elkaar?

Zelf gaven ze ook toe dat het moeilijk was. Wesley was nog dagelijks aan het trainen terwijl Yolanthe ook haar eigen carrière nastreefde. Ze leefden de laatste tijd dan ook meer naast dan met elkaar. Yo was vaak in Nederland voor film- of televisieopnames, Wesley was contractueel verplicht om ‘in de zandbak’ te blijven.

Er zouden strubbelingen zijn, al langere tijd. Weekblad Privé schreef daar vorig jaar al vaker over. Het was bijvoorbeeld de stress die het min of meer mislukte horeca-avontuur op Ibiza met hun club Xaxa teweeg zou hebben gebracht. Ook zou er discussie zijn over de komst van eventueel nog een kind en zou Yolanthe koste wat kost hun gezamenlijke carrière nog één keer in Amerika willen voortzetten. Hij zakkenvullend bij een profclub aldaar, terwijl zij wellicht – in een hernieuwde en verbeterde poging – haar Hollywoodcarrière nieuw leven in zou kunnen blazen.

En dat terwijl hun liefdesverhaal toch een sprookje van geluk leek. Hun trouwerij in Italië, in de zomer van 2010, was voor Nederlandse termen nogal grotesk, maar – zoals sommigen beweerden – precies in het straatje van Yolanthe. Zij brak eerder met JAN SMIT, waarna zijn moeder GERDA in Shownieuws uitgebreid verslag deed van het, in haar ogen, nogal inhalige gedrag van haar voormalige schoondochter. ,,Ze plukte Jan toen helemaal kaal. Alles was weg. Ze had alles meegenomen.’’

Nu hun schokkende breuk wereldkundig is gemaakt, zijn er theorieën te over, maar antwoorden zijn vooralsnog niet voorhanden. In een reactie, vooralsnog de eerste en tevens de laatste, laat hun gezamenlijk management weten: ,,Wesley en Yolanthe hebben besloten uit elkaar te gaan. Zij hopen op respect voor hun privacy. Beiden houden een voorlopige pers- en mediastop.’’