WENDY VAN DIJK BIECHT KWIJTRAKEN TELEVIZIER-RING OP (EN ZE IS NIET DE ENIGE)

In 2003 mocht Wendy van Dijk de Televizier-Ring in ontvangst nemen voor ‘Hart in Aktie’. Maar het blinkende accessoire pronkt al een tijd niet meer op de schoorsteenmantel.

Tegenover Shownieuws bekent Wendy dat de ring is gestolen.

‘ECHT HEEL ERG’

“Ja erg hè. Het is echt heel erg”, aldus Wendy, die geen idee heeft waar het ding is. “De ring is weg en ik moet daar eigenlijk nog iets mee. Want het is natuurlijk wel jammer.” Wendy hoopt dat de ring ergens (wellicht tóch in huis) opduikt, maar anders “moet ik maar vragen of-ie nog een keer gemaakt kan worden.” Hart in Aktie was tot woensdag, toen Chateau Meiland won, het laatste SBS6-programma dat er met de prestigieuze prijs vandoor ging.

TELEVIZIER BENADERT WENDY

Inmiddels heeft Televizier-hoofdredacteur Jeroen de Goeij laten weten contact op te nemen met Wendy.  “We gaan er natuurlijk van uit dat winnaars heel goed op hun ring passen”, beklemtoont De Goeij. “Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat er iets mee gebeurt. In voorkomende gevallen kunnen we uiteraard een nieuwe ring maken. Al komt dan wel in de inscriptie te staan dat het niet het origineel is.”

 

STELLETJE SLODDERVOSSEN

Je zou denken dat je zo’n prijs na het winnen goed in de smiezen houdt, maar er zijn meer winnaars die de ring uit het oog zijn verloren. De eerdere kwijtrakers op een rij:

Matthijs van Nieuwkerk
In 2007 ging voor het eerst een praatprogramma met de prestigieuze televisieprijs naar huis: De Wereld Draait Door. Toen Arjen Lubach in 2017 won en daarna aanschoof in de talkshow, biechtte presentator Matthijs van Nieuwkerk op dat hij ‘zijn’ sieraad kwijt is. “Nergens meer te vinden”, aldus Van Nieuwkerk.

Kaj Gorgels
Ook kersverse Expeditie Robinson-presentator Kaj Gorgels raakte zijn Televizier-prijs kwijt. Hij mocht in 2018 de Televizier Talent Award in ontvangst nemen, maar wist een dag na de winst al niet meer waar de prijs gebleven was. ‘Ik moet vandaag even in mijn geheugen graven, wie heb ik het beeldje voor de award meegegeven…?