Drie arrestaties na invallen politie om productie drugs en witwassen

ARNHEM – De politie heeft deze week drie mannen van hun bed gelicht in Arnhem, Heteren en Duiven. De drie in de leeftijd van 31, 34 en 35 jaar zouden voorbereidingen hebben getroffen voor de productie van drugs. Ook verdenkt de politie het trio van witwassen van crimineel geld.

De gecoördineerde politie-actie is een gevolg van een tip die de politie kreeg over de mogelijke voorbereiding van het produceren van harddrugs.

Hierop is de politie bij de verdachten binnengevallen. In woningen op verschillende locaties in Arnhem en wijde omgeving heeft de politie invallen gedaan.

Spankeren

Ook is er gezocht op een bedrijventerrein in Spankeren. Daar zijn grote hoeveelheden chemicaliën gevonden. Deze zijn in beslag genomen evenals geld, auto’s en een motor die de politie heeft aangetroffen bij doorzoekingen. Bronnen melden dat de verdachten mogelijk banden hebben of lid waren van een motorbende. De politie wil die informatie niet bevestigen.

Vandaag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze moet beslissen of de drie mannen langer in voorarrest blijven. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.