Italiaanse politie pakt voortvluchtige maffiabaas

De Italiaanse politie heeft de voortvluchtige maffiabaas Marco Di Lauro gearresteerd, de vierde zoon van Camorra-baas Paolo Di Lauro en de enige die nog steeds op vrije voeten was. Di Lauro (38) was al sinds 2004 op de vlucht. Hij werd zonder problemen aangehouden in een appartement in het Chiaiano-district in de zuidelijke stad Napels, waar hij samen was met zijn vrouw, melden Italiaanse media.In 2006 werd een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Hij was de tweede op de lijst van meest gezochte criminelen in Italië na de beruchte Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini sprak zaterdag van een ,,zeer belangrijke operatie’’. ,,Geen respijt voor criminelen’’, zei hij.

Di Lauro was op de vlucht sinds hij in 2004 ontsnapte aan een enorme klopjacht door de politie, die bekend staat als de ‘nacht van de handboeien’. Een informant zei in 2010 dat Di Lauro verantwoordelijk was voor minstens vier moorden.

Marco’s vader Paolo Di Lauro was hoofd van de Camorra-clan, die actief is in de verarmde wijken Scampia en Secondigliano in Napels. Ten minste 130 mensen werden daar vermoord tijdens een bloedige strijd toen de Amato-Pagano-clan zich in 2004 afscheidde van de Di Lauro-clan.