Jacht op crimineel Taghi opgevoerd

AMSTERDAM – Politie en Openbaar Ministerie verhevigen de jacht op ’s lands meest gezochte crimineel van dit moment: Ridouan Taghi. Politie en justitie vermoeden dat het kopstuk van de Mocro-maffia onder andere achter de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. in maart in Amsterdam-Noord zit.

Ridouan Taghi lijkt via een selfie een kus aan iemand te versturen op deze nog niet eerder openbaar gemaakte foto.

Ridouan Taghi lijkt via een selfie een kus aan iemand te versturen op deze nog niet eerder openbaar gemaakte foto.

Ⓒ OPENBAAR MINISTERIE

Justitie verspreidt vandaag onder meer via de eigen site en Opsporing Verzocht meer foto’s van Taghi in de hoop dat hij ergens wordt opgemerkt. Een van die nog niet eerder geopenbaarde foto’s van Taghi is vandaag te zien in deze krant.

Het gaat om een selfie waarop Taghi een kus naar iemand lijkt te versturen. Op de achtergrond is meer van het interieur te zien waar hij op dat moment verblijft.

Ridouan Taghi geldt als zeer vuurwapengevaarlijk en zou als opdrachtgever betrokken zijn bij meerdere liquidaties. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 25.000 euro. De zoektocht naar Taghi en medeverdachte Said Razzouki krijgt steeds meer het karakter van een klopjacht.

Opsporingslijst

De politie heeft al in diverse landen contact gezocht met collega’s en ze gevraagd uit te kijken naar het duo. Zoals deze krant eerder dit voorjaar al berichtte zijn er sterke aanwijzingen dat Taghi zich in Suriname en Colombia ophoudt. Taghi en Razzouki staan al op de nationale opsporingslijst.

De klopjacht lijkt op de speurtocht naar de Amsterdamse crimineel Dino Soerel, die ondanks internationale arrestatiebevelen vijf jaar lang uit de handen van de politie bleef. Uiteindelijk bleek hij jaren te zijn ondergedoken in een appartement op 500 meter van het hoofdbureau van politie.

Soerel is inmiddels tot levenslang veroordeeld. Net als bij Soerel sluit de politie ook in het geval van Taghi en Razzouki niet uit dat zij vroeg of laat opduiken in Nederland.

Het duo geldt als zeer koelbloedig en is volgens verdenkingen nauw betrokken bij internationale smokkel van cocaïne.

Ze maken volgens justitie deel uit van een crimineel netwerk, dat naast cokesmokkel ook liquidaties van tegenstanders laat uitvoeren of mensen uit de weg ruimt die een gevaar kunnen vormen