Lichaam ontdekt in kliko in Edam

In een afvalcontainer in Edam is vandaag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie op Twitter.

Het lichaam werd vandaag rond 11.30 uur aangetroffen in een vuilcontainer aan de Schepenmakersdijk in Edam. De groene kliko waarin het stoffelijk overschot werd aangetroffen, staat op de binnenplaats van het monumentale vergadercomplex van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het lichaam werd opgemerkt omdat de twee onderbenen boven de afvalbak uitstaken.

De politie kwam met meerdere auto’s ter plaatse en doet op dit moment onderzoek naar de identiteit van de persoon en de doodsoorzaak. Agenten hebben een huis aan de Schepenmakersdijk afgezet met linten en grote blauwe schermen. Ook meerdere ambulancevoertuigen waren aanwezig.

De kliko is volgens een politiewoordvoerster vanaf de openbare weg niet te zien. ,,Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn onderweg om het lichaam met speciale apparatuur te onderzoeken. Daarna pas wordt een schouwarts ingezet”, aldus de zegsvrouw. “Die volgorde is van belang. Op die manier worden geen sporen gewist.”

Of het gaat om een man of een vrouw is door de politie nog niet bekendgemaakt. Volgens het Noordhollands Dagblad zou het gaan om een man die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gebracht.