Liquidatieverdenking tegen Klaas Otto ‘stevig’

KlaasOttoGangstersInc

 

  • ANP

    ANP
BREDA/BERGEN OP ZOOM – Klaas Otto (48) uit Bergen op Zoom blijft voorlopig in de cel voor het beramen van een niet uitgevoerde liquidatie.De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft dat bepaald. Dat betekent volgens de rechtbank ‘dat er een stevige verdenking is’ tegen de opgestapte oprichter van motorclub No Surrender.

Bij de behandeling van de voorlopige hechtenis heeft Otto’s advocaat de voorzitter van de raadkamer gewraakt. Waarom de raadsman dat heeft gedaan, is niet duidelijk. Hij was de afgelopen dagen niet voor commentaar bereikbaar. Advocaten dienen wrakingsverzoeken in als ze bijvoorbeeld denken dat een rechter door omstandigheden geen onafhankelijk oordeel kan geven. De wrakingskamer van de rechtbank moet een oordeel vellen over het verzoek van de raadsman om een andere voorzitter aan te stellen. Omdat die procedure enige tijd in beslag neemt, stelt de rechtbank over twee weken, als Otto weer voor de raadkamer verschijnt, in elk geval (tijdelijk) een andere voorzitter aan.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Otto in totaal van vijf misdrijven: twee gevallen van afpersing, brandstichting, witwassen en het beramen van een moord. Het OM maakt geen bijzonderheden bekend, maar meerdere bronnen zeggen dat Otto plannen had om de voormalige captain van het Vlaardingse chapter van No Surrender uit de weg te ruimen na een ruzie over financiën. Het beoogde slachtoffer was hiervoor gewaarschuwd door de politie.