Man (35) stal slipjes van waslijn en stopte ze vervuild terug in brievenbus: ‘Bedankt voor het lenen

Oud-Beijerlander E.B. (35) pikte bij zijn overbuurvrouw slipjes en strings van de waslijn. Hij wil daarvoor behandeld worden in een psychiatrisch ziekenhuis, zo vertelde hij in de rechtbank.

De slippendief stal in 2017 vijf maal ’s nachts vrouwenondergoed en stopte dat vervuild met zijn sperma terug in de brievenbus. Daarbij schreef hij: ,,Bedankt voor het lenen.” En: ,,Als je seks wil, hang dan een string aan de lijn.”

Justitie eiste tegen de inmiddels verhuisde man tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De man moet zich – als het aan de aanklager ligt – in een psychiatrisch ziekenhuis laten opnemen voor een behandeling.

Erectiestoornis

Volgens gedragsdeskundigen is de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar omdat ‘zijn chronische erectiestoornis leidde tot een negatieve seksuele ontwikkeling’. De kans op herhaling zonder behandeling en medicijngebruik is groot.

De Oud-Beijerlander werd ontmaskerd na het plaatsen van een camera. Volgens deskundigen wilde hij geen seksueel contact, maar zocht hij ‘slechts’ spanning. Na zijn aanhouding heeft hij zich al in Rotterdam laten behandelen, waar hij vorig jaar op straat twee vrouwen aanrandde, die 1400 euro smartengeld eisen. ,,Ik heb spijt van wat ik de slachtoffers heb aangedaan en wil me laten behandelen”, zegt de verdachte. Over twee weken volgt de uitspraak.