Narcos seizoen 3: Hoe moet het verder als Pablo Escobar sterft?

Narcos seizoen 3: Hoe moet het verder als Pablo Escobar sterft?

Het tweede seizoen van Narcos start 2 september bij Netflix. De serie gaat verder na Pablo Escobar’s bizarre ontsnapping uit de gevangenis, die plaatsvond in de zomer van 1992. De drugsbaron overleed eind 1993, wat betekent dat er nog achttien maanden van Pablo’s leven te verfilmen zijn. Hoe moet Narcos daarna verder?

Het is een vraag waarvan de makers wisten dat die ooit zou komen. Toen Eric Newman en de overige bedenkers op de proppen kwamen met de serie, was het lot van Pablo Escobar al twintig jaar bekend. Het einde nadert voor de cocaïnemagnaat en dat weten de makers maar al te goed.

Achttien maanden

“Vanaf zijn ontsnapping in de zomer van 1992, had Escobar nog achttien maanden te leven”, vertelt Newman. “Daar kunnen wij niets aan veranderen. Het zou niet eerlijk zijn om dat over meerdere seizoenen te rekken. Het verhaal is bedacht met een einde.”

Seizoen 3?

Newman’s woorden lijken slecht nieuws voor liefhebbers van Narcos, maar hier hoeft geen sprake van te zijn. De dood van Pablo betekende niet het einde van de cocaïnehandel en nieuwe drugsbazen zagen het levenslicht. Onderwerpen genoeg voor een nieuw seizoen dus.

Nog niet aan gedacht

Duidelijkheid hoeven we voorlopig niet te verwachten, maar de deur voor een derde seizoen staat op een kier. “Wat ze met Homeland hebben gedaan na het vertrek van Damian Lewis, is waanzinnig”, aldus Newman. “Om eerlijk te zijn gaat mijn aandacht nu volledig uit naar seizoen twee, daar zitten we middenin. Ik heb nog niet echt nagedacht over wat daarna gebeurt, ik wil eerst het tweede seizoen zo goed mogelijk doen.”