Voor liquidatie veroordeelde rapper geeft interview op radio vanuit cel

Hoewel hij een flinke celstraf uitzit voor het medeplegen van een liquidatie, was Jason L. vandaag vrolijk te horen op radiozender FunX.

Want hoewel Jason veertien jaar cel kreeg voor een liquidatie in 2016, is hij vanuit de gevangenis nog altijd actief als rapper. Onder zijn artiestennaam Djaga Djaga (voorheen JayJay) brengt de Green Gang-rapper vrijdag zelfs een compleet nieuw album uit. De eerste track, Ride or Die, is al 6 miljoen keer gestreamed en daarmee ‘goud’ gegaan.

Dat leverde Jason felicitaties op van dj Fernando. ‘Broer, het is een heerlijk gevoel. Het is een onbeschrijfelijk gevoel’, reageert de crimineel. ‘Het is mijn eerste gouden plaat, en het is niet zomaar een gouden plaat. Het is een single die ik van binnen uit heb gebracht. Volgens mij – ik weet het wel zeker – ben ik de eerste Nederlandse artiest die vanuit de gevangenis goud gaat. Dus we gaan de boeken in.’

Hype
Hoewel Jason weinig meemaakt van de hype buiten de gevangenis, is in de bajes de sfeer goed. ‘Hier binnen leeft het zeer zeker. Iedereen is heel blij voor me. Ik doe het ook voor hun, je weet toch? Mijn muziek is voor de mensen binnen. Dat is mijn doelgroep. Dat zijn de mensen die ik wil aanspreken.’ Een van zijn nieuwe nummers, Hou Hoop, gaat ook over het leven in de gevangenis. ‘Veel mensen verheerlijken altijd die bajes. Het is hotel, het is dit, het is dat. Ja, is allemaal leuk, je weet toch? Er is ook een andere kant.’

Hoewel Jason al vanaf jonge leeftijd betrokken is bij zware delicten, is hij ook een bekende rapper. Ondanks zijn celstraf, heeft hij gewoon een Instagram-account. Hij zit momenteel vast voor het medeplegen van de liquidatie van Abderrahim Belhadj bij flat Kikkenstein in Zuidoost. Jason zou het slachtoffer na een avondje stappen naar de flat hebben gelokt en via Snapchat de schutter hebben aangestuurd.

Manon Aalmoes, de advocaat van Jason, laat aan AT5 weten dat ze geen uitspraken doet over hoe de rapper vanuit de gevangenis zijn nummers opneemt. Wel zegt ze dat ze het niet uitzonderlijk vindt dat Jason succes heeft. ‘Muziek is zijn lust en zijn leven. Hij wil niets anders dan muziek maken en daarnaast slaat het erg aan.’ Ook is ze niet verbaasd over zijn media-optredens. ‘Gedetineerden hebben geen spreek- of mediaverbod. Hij mag gewoon vanuit de gevangenis op interviewverzoeken in gaan en journalisten mogen hem in de gevangenis op zoeken, dat is geen probleem.