Vrouw stuurt moeder video’s geënsceneerde ontvoering

Vrouw stuurt moeder video's geënsceneerde ontvoering

Foto: Videostill.

Een vrouw uit het Amerikaanse South Carolina is gearresteerd nadat ze haar moeder drie videoberichten stuurde waarin ze claimde te zijn ontvoerd. De video’s bleken allemaal in scène te zijn gezet, zo meldt ITV News.

IN SCÈNE GEZET

Jessica Johnston (22) stuurde haar moeder video’s waarin ze met geboeide handen en ducttape over haar mond al snikkend te zien was. Haar moeder, Chrissie Pruitt Johnston, was wanhopig en schakelde de politie in. Die slaagde erin haar te traceren.

 

Toen de politie haar aantrof in een motel lag ze in elkaar gezakt op bed en reageerde ze niet. Nadat Johnston was ondervraagd, begon de politie aan haar verhaal te twijfelen. Later gaf ze toe dat de ontvoering volledig in scène was gezet.

‘ZIEK PERSOON’

Moeder Pruitt Johnston was daarover zo ontzet dat ze besloot haar dochter publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Ze deelde een van de geënsceneerde video’s op Facebook en noemde haar dochter een ‘ziek persoon’: „Dit is niet de persoon die ik heb grootgebracht”, stelt ze. „Hoe kun je zo slecht zijn om video’s als deze te sturen naar mensen die om je geven?”

Johnston, die volgens haar moeder kampt met een drugsverslaving, vertelde agenten dat er nogal wat ‘persoonlijke kwesties’ speelden op het moment dat ze de video’s naar haar moeder stuurde. Ze zit vast wegens het afleggen van een valse verklaring.