WELKE STAATSMOGOLEN HEBBEN DE KAT DOODGESCHOPT

Politie zoekt de twee jongens die een kat dodelijk hebben mishandeld en vraagt om hulp via Facebook. Baasje Mitchell reageert, „Zijn naam was Mogelie, hij deed niks verkeerd.”

LAFFE DAAD

Politie Ommelanden Noord is op zoek naar de twee jongens die zondag een kat dood hebben geschopt. De laffe daad gebeurde rond 15.30 uur op de dijk aan het Oude Eemskanaal, ter hoogte van de Zwaluwoever. Een ooggetuige zag de daders in noordelijke richting de aangrenzende wijk inrennen.

De getuige heeft zich hierna om de kat ontfermd en hem mee naar huis genomen, waar het dier is bezweken aan zijn verwondingen. Volgens de ooggetuige zijn de daders rond de zeventien jaar oud en hebben ze donker, kort geschoren haar. „Een van hen droeg vermoedelijk een grijze broek en een rood shirt met de letter K erop. De ander had waarschijnlijk een wit shirt aan met een S erop.”

Mensen reageren massaal op het bericht, waaronder ook Mitchell. „Het was onze kat, een kitten, zijn naam was Mogelie, hij deed niks verkeerd, hij zat op de dijk te zitten. Twee jongens kwamen langs, die met het witte shirt lokte hem en de ander trapte hem 10 tot 15 meter ver! Als jullie meer weten, neem alstublieft contact op met de politie!!”

Hij krijgt veel medeleven en onbekenden door het hele land zijn het met elkaar eens. „Deze hufters moeten zelf een doodschop hebben”, schrijft Remmert en de daders mogen hopen dat ze Amiet nooit tegenkomen. „Mochten de daders bekend zijn, bij deze ik kom je halen. Kijken of je nog steeds stoer bent als ik je kom schoppen tot je gehandicapt bent. Dan kan je je hele leven nadenken wat voor nutteloze levenloze imbeciel je bent. Ik zal dit nieuws blijven volgen tot jullie identiteit bekend is.” Ook Denise is boos en weet wel een ‘oplossing’. „Wordt tijd voor zwaardere straffen bij dierenleed!