Rico vs. Badr: wie is dé wereldkampioen kickboksen?

HALSTEREN – Bijna 800.000 mensen zaten in 2016 aan de buis gekluisterd tijdens hét gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Toen de Amsterdamse kickbokser in de tweede ronde op moest geven vanwege een blessure was dat voor veel kijkers een anti-climax. Massaal wachten zij dan ook op het gevecht van aanstaande zaterdag, want op 21 december gaan de twee kickboksers wederom de strijd met elkaar aan.

 

Rico Verhoeven en Badr Hari gaan opnieuw het gevecht aan onder de titel Glory Collision II. De eerste ontmoeting tussen de twee grootheden (Glory Collision I) vond plaats in Oberhausen, Duitsland. Deze keer is het gevecht verhuisd naar het Gelredome in Arnhem. Daar wordt een groot kickboksgala georganiseerd met Rico vs. Badr als hoofdgevecht. De ongeveer 25.000 kaarten zijn inmiddels al zo goed als uitverkocht.

Superfight

Al om 17.00 uur gaan verschillende sporters het duel met elkaar aan. Dat begint met de Superfight Series, waarbij twee gevechten plaatsvinden. Donovan Wisse en Cesar Almeida vechten om de titel bij de middengewichten en Jahfarr Wilnis en Antonio Plazibat vechten om de titel van de zwaargewichten.

Voorprogramma

Om 19.00 uur is het tijd voor GLORY 74, waarbij verschillende kickboksers van Glory het tegen elkaar opnemen. Eigenlijk is dit het voorprogramma van het grote gevecht later op de avond. De toeschouwers worden hierbij alvast opgewarmd. Denk bijvoorbeeld aan gevechten tussen Alex Pereira en Ertugrul Bayrak, Michael Duut tegen Ariel Machado en Mohammed Jaraya tegen Massaro Glunder. Pereira en Bayrak vechten hierbij overigens om de wereldtitel in het middengewicht.

Collision I

Om 21.00 uur is het tijd voor het echte werk. Eerst vechten Zakaria Zouggary en Asa Ten Pow tegen elkaar en daarna, waarschijnlijk rond 23.00 uur, is het de beurt aan Rico Verhoeven en Badr Hari. In vijf rondes van steeds drie minuten moeten zij gaan bepalen wie de wereldkampioen kickboksen is bij de zwaargewichten. Rico draagt die titel al zeven jaar en is erop gebrand om ook de komende jaren deze titel nog te houden. Natuurlijk kan het gevecht ook al eerder klaar zijn. Bijvoorbeeld als iemand opgeeft vanwege een blessure, zoals dat drie jaar geleden gebeurde. Maar ook als één van de twee knock-out geslagen wordt.

In tegenstelling tot drie jaar terug kan iedereen de wedstrijd bekijken. Het gevecht wordt uitgezonden op Veronica dat sinds de zomer van 2018 de uitzendrechten in handen heeft. De uitzending begint om 20.00 uur met Hélène Hendriks als presentatrice en Jamal Ben Saddik en Remy Bonjasky als analisten.