Ex-gevangene verdient miljoenen dollars als vlogger

Ze gelden als buitenstaanders in het vloggerswereldje zijn juist daarom populair: ex-gevangenen die hun miljoenen volgers vertellen over het leven achter de tralies.

Joe Guerero, een Amerikaan die een celstraf van zeven jaar uitzat voor cocaïne- en wapenbezit, heeft na drie jaar meer dan 1,2 miljoen volgers op zijn kanaal After Prison Show.

Een filmpje waarin hij typisch gevangenisjargon uitlegt, kreeg meer dan drie miljoen views. Ook de video waarin hij de tien verschillende manieren uitlegt om in de gevangenis noedels klaar te maken, bleek populair. Het gaat Guerero zelfs zo voor de wind dat hij voltijds vlogger is geworden. Hij heeft daar al miljoenen dollars mee verdiend, vertrouwde hij de New York Post toe.

Andere vloggende voormalige gevangenen gaan geen heikele vragen uit de weg. Gebruiker Lockdown 23and1 praatte bijvoorbeeld meer dan een halfuur over de gevaren van gemeenschappelijk douchen. ,,Draag altijd je doucheslippers!”, gaf hij zijn meer dan 400.000 volgers mee. Op zijn YouTube-kanaal biedt hij nu T-shirts en truien met zijn beeltenis te koop aan. Ook hij houdt zich fulltime met vloggen bezig.

Het grote merendeel van hun kijkers zijn geen gevangenen. Zij hebben, vooral in de VS, vaak geen toegang tot het internet. Kijkers zijn vooral mensen die nog nooit een gevangenis van binnen hebben gezien en nieuwsgierig zijn over hoe het er daar aan toegaat.