Penningmeester Denk Dat Ik Op Stapt Bestuur Uiteengevallen

Partijvoorzitter Selçuk Öztürk ANP


Penningmeester stapt op, bestuur Denk uiteengevallen
Het bestuur van politieke partij Denk is uiteengevallen. Penningmeester Serif Uysal stapte gisteren op. Daarmee blijven er te weinig leden over om door te gaan en kan het bestuur geen besluiten meer nemen, zo maakte de politieke partij vandaag bekend in een persbericht. Daarin staat niet wat de reden is dat Uysal zijn functie per direct beschikbaar stelt.
De partij zegt dat het bestuur is “gevallen”. In de statuten staat namelijk dat het bestuur moet bestaan uit een oneven aantal van ten minste drie leden. Er waren nog maar twee leden over: voorzitter Selçuk Öztürk en secretaris Zahir Rana.
“Het bestuur mag door dit feit geen besluiten nemen en geen financiële verplichtingen aangaan tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering”, staat in het persbericht van de Tweede Kamerfractie. In een algemene ledenvergadering moet een nieuw (interim-)bestuur worden gekozen, zo is het voorstel. Op 6 juni staat een ledenvergadering gepland.
Opstappen
Op voorzitter Öztürk en andere bestuursleden werd al enige tijd druk uitgeoefend om op te stappen. De partijraad, lokale fractievoorzitters en de huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer Farid Azarkan wilden dat het bestuur zou vertrekken. Toch zegt voorzitter Öztürk dat hij gewoon op zijn plek blijft.
Het rommelt al een tijd in de politieke partij, die drie zetels in de Tweede Kamer heeft. Dat begon in maart met het plotselinge vertrek van fractievoorzitter Kuzu.
Hij zei dat het werk een te grote belasting was geworden voor zijn privéleven. Later kwam naar buiten dat hij moest vertrekken vanwege een buitenechtelijke affaire. Kuzu beschuldigt Öztürk van politieke broedermoord, omdat hij verhalen over de buitenechtelijke affaire actief naar buiten zou hebben gebracht