Politie arresteert winkeldief die man keihard van stationstrap duwde in Utrecht

 

De politie heeft in Frankrijk een 35-jarige winkeldief gearresteerd die op 12 mei een andere man van de trap duwde op station Utrecht Centraal. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond.

In juni liet het televisieprogramma Opsporing Verzocht videobeelden zien van het voorval. Daarop is te zien dat twee mannen een drogisterij op het station binnenlopen en een pot crème stelen. Een medewerker heeft ze door en rent achter de mannen aan.

Winkeldief ontsnapt

De daders weten te ontkomen. Eén van hen vlucht in de richting van spoor 11 en 12. Via de trap naar beneden probeert de man te ontglippen. Op de beelden is te zien dat hij halverwege de trap vol tegen een nietsvermoedende man aan beukt.

Het slachtoffer gaat vanaf behoorlijke hoogte keihard tegen de grond en bloedt hevig. Hij raakt zwaargewond. Op een foto is te zien dat dat zijn wenkbrauw open lag en behoorlijk dik was.

Aangehouden in Frankrijk

De dader weet te vluchten door snel in een trein te springen. Lang was hij spoorloos. De man was woonachtig in het buitenland en de politie heeft hem uiteindelijk kunnen aanhouden in Frankrijk. Hij wordt vandaag voorgeleid in Nederland, meldt de politie op Twitter.