Rapper Incognito (23) doodgestoken in Londen

In Londen is deze week de rapper Incognito doodgestoken. De 23-jarige Siddique Kamara, zoals hij echt heet, werd vlakbij zijn huis aangevallen. Twee anderen raakten gewond. Twee mensen werden gearresteerd.

Incognito was lid van de rapgroep Moscow 17. Een andere jongen uit de groep was in mei doodgeschoten op dezelfde plek als Incognito. Hij was zeventien jaar oud.

Moscow 17 maakt drill, een vorm van rap die verwant is aan gangstarap. Moscow 17 heeft een langlopende ruzie met Zone 2, een groep uit een aangrenzende wijk. De rappers plaatsen beledigende nummers over elkaar op YouTube. Die video’s worden miljoenen keren bekeken.

Incognito was zelf geregeld met justitie in aanraking gekomen. Vorig jaar werd hij aangeklaagd voor de moord op de broer van een Zone 2-lid, maar hij werd daarvan vrijgesproken. Het is niet bekend of Zone 2 in verband wordt gebracht met het doodsteken van Incognito.

Londen wordt geteisterd door steekpartijen. Incognito is al de 91e persoon die dit jaar is vermoord in de Britse hoofdstad.