Verwarring over ‘gestolen’ auto Ali B, rapper spreekt verhaal tegen

Ali B. heeft met grote verbazing gereageerd op de berichten dat een 73-jarige man er gisteren met zijn auto vandoor is gegaan. Volgens de rapper is er sprake van een groot misverstand. ,,Ik wil voor de duidelijkheid melden dat dit verhaal ongeloofwaardig is”, laat hij weten op Instagram.

Een grote politiemacht was gistermiddag in Vinkeveen op zoek naar een 73-jarige man. Hij had recent iemand met een vuurwapen bedreigd en zou gisteren door getuigen zijn gezien bij recreatiepark Buitenborgh.

Peperdure sportwagen

Volgens lokale media vluchtte de verdachte weg in een Bentley Bentayga, een peperdure sportwagen. Deze Bentley zou op naam staan van Ali B. Een woordvoerder van de rapper bevestigde tegenover Shownieuws dat het inderdaad de Bentley van Ali betrof.

In een toelichting aan deze nieuwssite benadrukt de woordvoerder echter dat er niemand met die Bentley vandoor is gegaan. De bestuurster van de auto, een vriendin van Ali, werd gecontroleerd omdat er iemand op dat moment voortvluchtig was. Dat de auto later op de dag ‘verlaten’ zou zijn aangetroffen, zoals de politie bevestigde, ontkent de woordvoerder.

Andere versie

Ali B. zelf stelt dat hij gisteren zijn Bentley had uitgeleend aan een vriendin en dat hij zelf de bolide weer heeft opgehaald. ,,Zij reed met haar kinderen in mijn auto toen zij gecontroleerd werd zoals vele andere auto’s in Vinkeveen gecontroleerd zijn. De auto is niet in beslag genomen of op een andere manier onderwerp van politieonderzoek.”

Ali benadrukt ook dat de politie hem niet heeft benaderd voor vragen. ,,De berichtgeving lijkt dan ook niet te kloppen.” De rapper heeft de mogelijkheid om te reageren op het Instagram-bericht uitgeschakeld.

Een woordvoerder van de politie was vandaag niet in de gelegenheid om verdere informatie te geven over de kwestie.