Bestenaar kweekte hennep in geautomatiseerde wietcontainers in Veghel

12

  

DEN BOSCH/VEGHEL – Een 46-jarige man uit Best kweekte in een loods in Veghel ruim 800 hennepplanten in drie geautomatiseerde wietcontainers. Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van 120 uur, naast een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden.

De verdachte vertelde bij de politie dat hij twee van de drie kweekcontainers, volledig ingericht, zelf met een vrachtwagen had opgehaald. Hij hoefde alleen de plantjes nog in de opleggers te leggen.

Stroomstoringen
Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een klacht over stroomstoringen. Energiebedrijf Enexis zag ‘bepaalde pieken’ in het energiegebruik van de loods aan de Amert in Veghel, die werd gehuurd door de verdachte. Politiemensen troffen achterin de loods drie containers. Ze openden die en zagen honderden wietplanten, op tijdschakelaars aangesloten assimilatielampen en aan temperatuurregelaars gekoppelde elektrische kachels.

Bij zijn rechtszaak op maandagochtend beriep de man zich op zijn zwijgrecht. Zijn advocate vroeg om vrijspraak omdat het bewijs tegen de verdachte op de verkeerde wijze zou zijn verkregen.