Gerard Joling: ‘Ik sta al 3,5 ton in de min door coronacrisis’ MOET IK NU ECHT WIET KWEKEN IS OM TE GIEREN

Ook Gerard Joling is hard getroffen door de coronacrisis. Met alle geannuleerde optredens loopt de zanger flink wat geld mis. Volgens Gerard gaat het om zo’n 350.000 euro, vertelde hij vanochtend aan Frank Dane op Radio 538.

Aanvankelijk schatte de zanger dat hij ‘al vier tonnetjes in de min’ staat, maar later stelde hij dit bij tot 3,5 ton. Toch vindt ‘Geer’ het verlies van zijn inkomsten niet het ergste. ,,Weet je, het gaat me helemaal niet om geld, het gaat mij er gewoon om dat je uit je hele doen bent. Ik heb de eerste tien dagen gewoon echt moeten acclimatiseren.”

Die lege agenda was enorm wennen. ,,Ik dacht: ik hoef niks, ik hoef niks. Er is altijd wel wat, of interviews of tv. Ik ben natuurlijk bezig met verschillende televisieprogramma’s, dat ligt stil. En dan je optredens, leuke festivals, goede partijen. Er zijn heel veel personeels- en bedrijfsfeesten afgezegd waar ik echt met de band stond.”

De zanger had op 5 en 6 juni wel concerten in de Ziggo Dome op het programma staan. Geer, die er zijn 35-jarig jubileum en zijn aankomende 60ste verjaardag zou vieren, zei te hopen dat die shows zouden kunnen doorgaan vanwege zijn grootse plannen. Vanavond maakte premier Mark Rutte bekend dat alle evenementen tot 1 september niet doorgaan.’ MOET IK NU ECHT WIET KWEKEN IS OM TE GIEREN dit is een grapje geer dit slaat op een oud nieuws bericht humor is meer dan geld lees ouwe doos nieuws

Gerard Joling is woest! Op een satirische website stond te lezen dat de politie een inval had gedaan bij Gerard en daarbij een kleine wietplantage had ontmanteld. Geer is not amused en doet aangifte.ik heb niks met blowen ja een blowjob

Behalve dat, zou Gerard ook een paar uurtjes in de cel hebben doorgebracht. Lariekoek, zegt de 57-zanger in de Telegraaf. “Dit kun je toch niet zomaar over iemand de wereld in helpen? Ik heb met drugs helemaal nooit wat te maken willen hebben”, zegt een boze Gerard Joling.

Aangifte

Gerard zat op een verjaardagsfeestje. De feestvreugde sloeg om toen hij van diverse vrienden berichten kreeg met de vraag of hij nog vastzat. “Mijn telefoon blééf maar gaan”, zegt Geer. “Nou, dan is de lol gauw over. Aan de andere kant was ik ook wel blij, want nu kon ik het verhaal tenminste meteen ontkennen en zeggen dat ik in Bergen zat en niet in een cel op het politiebureau van Aalsmeer. Maar toch wordt zo’n bericht meteen gedeeld en voor je het weet gaat het een eigen leven leiden. En daar heb ik dus geen zin in.”

Geer vertrekt van het feest en rijdt meteen naar de politie. “Daar heb ik de situatie uitgelegd en advies gevraagd wat ik kon doen. Zij stonden er ook versteld van, hoe dit zomaar geplaatst kan worden. Gelukkig kon ik direct aangifte doen. Normaal duurt dit even, maar ze vonden het daar toch ook een serieuze zaak. Vanuit Aalsmeer heeft de politie direct een speciale dienst in Groningen ingeschakeld, die nu verder uitzoekt wie hier verantwoordelijk voor zijn. Ik ken de mensen niet die achter deze site zitten. En zij mij ook niet, denk ik…”

Goede naam

Het bericht is inmiddels van de site, maar de aangifte van Geer blijft staan. “Ik kan dit niet zomaar over mijn kant laten gaan”, zegt Gerard. “In al die jaren dat ik bezig ben, heb ik een goede naam opgebouwd. En het moet niet kunnen dat iemand die, op basis van helemaal níks, mij in verband brengt met zaken waarvoor je opgepakt kunt worden.” De advocaat van Gerard zit erbovenop.

Via zijn advocaat laat hij de zaak verder doorgaan. “Ik weet nog niet wie het zijn, maar dat ga ik nog horen. En vervolgens zullen ze, via mijn advocaat, nog van mij gaan horen. Die is alvast aan het uitzoeken welke stappen ik kan nemen. Dit krijgt zeker nog een staartje.