Grote hoeveelheid hennep aangetroffen

HOUTEN / BUNNIK / WIJK BIJ DUURSTEDE In de maand april zijn er invallen gedaan in woningen van Viveste, waarbij een grote hoeveelheid softdrugs is aangetroffen. In één woning zijn ongeveer 290 wietplanten aangetroffen, een deel van de woonkamer was omgebouwd tot een professionele kwekerij. In een andere woning werd 6 kilo gedroogde wiet aangetroffen. Alle planten (gedroogd en niet gedroogd) en de aangetroffen apparatuur zijn vernietigd. De huurders waren aanwezig en zijn aangehouden.

ONTBINDING VAN DE HUUROVEREENKOMST Als er hennep wordt aangetroffen in een van de woningen van Viveste, wordt overgegaan tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning. De schade wordt hersteld en de totale kosten van het herstel worden doorbelast aan de huurder.

Hennep telen is een misdaad, dus strafbaar. Viveste treedt samen met gemeente, politie, en de beheerder van het elektriciteitsnet op tegen hennepteelt in Houten, Wijk bij Duurstede en Bunnik. Gezamenlijk verzamelen we tips en informatie, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker aan.