Nederlandse atleet die op Sziget voor 300.000 euro aan drugs verkocht, accepteert celstraf

De Nederlandse topsprinter Roelf B. heeft schuld bekend aan drugshandel op het Hongaarse festival Sziget en accepteert een gevangenisstraf van 8 jaar. Zijn medeverdachte Gert-Jan N. heeft ook een strafvoorstel van het Openbaar Ministerie geaccepteerd, voor 10 jaar cel, zei hij maandag voor de rechtbank in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Voor het eerst sinds hun arrestatie in augustus 2019 stonden de jeugdvrienden voor de rechter vanwege grootschalige drugshandel in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ook aanwezige familie was gespannen.

Drugshandel op Sziget
De rechtbank ligt op loopafstand van sport- en cultuureiland Margit-Sziget. Met een grote groep van 20 jongeren reisden de 2 inwoners van Stadskanaal vorig jaar naar dit groene eiland in de Donau voor muziekfestival Sziget. Met jaarlijks een half miljoen bezoekers uit zo’n 100 landen is het 7-daagse evenement 1 van de grootste muziekfestivals van Europa.

Flyers met prijslijsten
Nog voordat het muziekprogramma goed en wel was begonnen werden de 2 betrapt. Ze verkochten open en bloot grote hoeveelheden drugs, deelden flyers met prijslijsten uit. De politie kwam hen op het spoor omdat het opmerkelijk druk was rond hun tent op het festivalterrein.

2700 pillen xtc
In hun tent en later in hun caddy die ergens anders in de stad geparkeerd stond, werden grote hoeveelheden hard- en softdrugs gevonden: 20 kilo voorgedraaide joints en bijna 2700 xtc-pillen. Goed voor 300.000 euro.