Politie vindt geheime deur naar een hennepkwekerij in Ophemert: ‘Een soort legpuzzel’

OPHEMERT – Het hennepteam van politieteam De Waarden heeft maandag in Ophemert een hennepkwekerij van grofweg 1.000 planten ontmanteld. De plantage zat verstopt in een geheime ruimte van een schuur in het buitengebied.

Een agent van het politieteam De Waarden laat weten dat de politie de grote, vrijstaande schuur betrad na een melding via Misdaad Anoniem.

De agenten konden in de schuur aanvankelijk geen hennepkwekerij vinden, maar stuitten wel op veertig zakken vol henneptoppen. Naar schatting gaat het om zestig tot tachtig kilo wiet.

Het was zoeken, zoeken, zoeken. Een soort legpuzzel.

Inventief

Daardoor waren de agenten ervan overtuigd dat er ook een wietkwekerij in de schuur moest zijn. ,,Het was zoeken, zoeken, zoeken. Een soort legpuzzel. Het hennepteam is gelukkig inventief.’’

Het viel de agenten op dat de schuur van de buitenkant groter leek dan van de binnenkant. Door passen te tellen kwamen ze in de technische ruimte terecht, voor een wand zonder deur maar met een stellage. Daarachter moest de schuur echter nog doorlopen.

Aanhoudingen

,,Het leek gewoon een strakke wand’’, aldus de agent. ,,Maar achter de stelling zat een verborgen deur. Het mechanisme om die te ontgrendelen zat in een andere ruimte.’’

De vergrendeling voor de verborgen deur was verstopt op een overloop. Daar hing een touw. Door eraan te trekken opende deur naar de wietkwekerij.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.