Spaanse studie: Poepbacterie in 88% van de hasj schijt aan lekker blowen

De Marokkaanse eikel-vormige hasj is het gevaarlijkst en ongeschikt voor menselijke consumptie in 100 procent van de proefmonsters.
Na het verzamelen en analyseren van 90 verschillende monsters hasj in Madrid, deels afkomstig uit Marokko, heeft een groep Spaanse apothekers vastgesteld dat de overgrote meerderheid van cannabis die in de straten van Madrid wordt verkocht, niet geschikt is voor consumptie.

De 54-jarige Manuel Perez Moreno is apotheker aan de Complutense Universiteit in Madrid en rapporteerde de resultaten van zijn onderzoek. In het onderzoek werpt men licht op de voorbereiding en transportmethoden van de cannabis die in Madrid wordt verkocht.
“Het merendeel van de hasj die in de regio Madrid wordt verkocht, is niet geschikt voor menselijke consumptie, voornamelijk vanwege microbiologische criteria, en vormt een direct gevaar voor de gezondheid,” valt in het onderzoek te lezen.
“Onze resultaten toonden een directe relatie tussen de vorm van de monsters en de aanwezigheid van vreemde elementen en microbiologische besmetting.”
Poepbacterie
Marokkaanse eikel-vormige hasj is volgens de onderzoekers het gevaarlijkst want in 100% van de uit Marokko afkomstige monsters is microbiologische besmetting aangetroffen. Moreno schreef de reden voor een dergelijke hoge besmetting met de E. coli, een in de ontlasting aangetroffen bacterie, toe aan de manier waarop mensen de drug uit Marokko smokkelen; bolletjesslikkers.
De drugskoeriers die tussen Spanje en Marokko opereren, verpakken piepkleine stukjes hasj in plastic folie, vervolgens slikken ze deze door na het nuttigen van yoghurt om de maagzuren te neutraliseren.
“Wanneer de koeriers in Spanje aankomen nemen ze een laxeermiddel om de bolletjes uit het darmkanaal te halen. En vervolgens worden ze te koop aangeboden” aldus de Spaanse apotheker.
Volgens de studie was de mate van verontreiniging die werd gevonden in de verschillende monsters die voor het onderzoek werden gebruikt, 500 keer hoger dan het maximum dat in de VS voor marihuana wordt geaccepteerd of in EU-regelgeving voor producten zoals thee of koffie.
“Dit is duidelijk een probleem voor de volksgezondheid. De hoeveelheden bacteriën die we vonden zijn verschrikkelijk, “zei bioloog Inmaculada Santos, de co-auteur van de studie aan de Complutense Universiteit in Madrid.