Van hennepthee tot hondenbrokken met wietolie, Nick uit Vroomshoop verkoopt het allemaal

VROOMSHOOP – Nick Lambers wilde eerst een winkel in wenskaarten en cadeauartikelen. Maar bij nader inzien wordt z’n corebusiness de verkoop van cannabidiol: producten die wietolie bevatten.

Hoe het gaat lopen? Nick Lambers heeft eigenlijk geen idee. „Ik heb geen verwachtingen. Wel heb ik al veel reacties gehad van mensen die het willen proberen”, zegt de 22-jarige Vroomshoper.

Vandaag opent hij zijn winkel aan de Julianastraat in Vroomshoop. Na twee maanden verbouwen – ‘Er moest veel aan gebeuren’ – is hij er helemaal klaar voor. Naast de wenskaarten en cadeauartikelen springen vooral de producten die zich laten vatten onder de noemer cannabidiol in het oog.

Die producten bevatten cannabisolie. Volgens Lambers helpt de wietolie bij verschillende soorten klachten. „Zo werkt het pijnstillend en geeft het een ontspannen gevoel”,  zegt Lambers, die een breed assortiment heeft. Van hennepthee tot magnesium. „Ik heb zelfs brokken met wietolie voor honden. Die worden meestal gebruikt bij oudere hondjes, die moeite hebben met lopen. En voor paarden. Hun vacht gaat er mooi van glanzen.”

Mank

Veel mensen maken nog altijd de vergelijking met wiet, maar die gaat mank, stelt Lambers. „Wiet wordt uit de vrouwelijke plant geproduceerd. In onze producten zit de olie die uit de mannelijke plant wordt gehaald. High word je er absoluut niet van. Zelfs niet als je een flesje ineens achterover slaat. Daarvoor is het percentage te laag.”

De 22-jarige Nick Lambers opent vandaag zijn eigen winkel in Vroomshoop. Hij gaat zich met name bezig houden met de verkoop van de populaire CBD-olie.

De 22-jarige Nick Lambers opent vandaag zijn eigen winkel in Vroomshoop. Hij gaat zich met name bezig houden met de verkoop van de populaire CBD-olie. © Lars Smook

Aanvankelijk wilde hij voortzetten waar z’n ouders zeven jaar geleden op exact dezelfde locatie mee stopten: een winkel in wenskaarten. Maar het liep anders. „Een kennis kwam bij me, of de verkoop van wietolie niet wat voor me was. Hij kende mensen bij fabrikant HNP (Holland Nature Products, red.), die daar wel wat in zagen.” Lambers twijfelde in eerste instantie. „Ik wist niet of het wel wat voor mij was.” Maar na een gesprek en een rondleiding bij de fabrikant, die op enorme velden hennep teelt, was de Vroomshoper om. „Het is een heel mooi product, waar ik ook echt achter sta.”

Druppels

Zelf probeerde Lambers de druppels. „Het smaakt niet lekker, vind ik, maar het helpt zeker. Ik voelde me een stuk fitter.” Voor mensen die gruwelen van de smaak, heeft hij bovendien een alternatief. „Tabletten.” Ook Lambers is benieuwd of de cannabisolie aan gaat slaan in Vroomshoop. Hij heeft nog niet al zijn geld op één paard gezet: „Ik ga de winkel combineren met mijn baan bij The Phone House. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag is de winkel geopend.”